Ometystbloggen

Temming av min halvtamme flokk!

11.03.2016

Jeg har begynt på et nytt prosjekt; å få hundene litt mer siviliserte! Jeg har jo latt de være "litt" ville og gale, men det er ikke alltid det er så praktisk, spesielt ikke når de er så mange.

 

Nå er det nytt regime: de må vente og kalles ut etter navn, en og en, for eksempel ned trappa eller ut av døra. Det går greit, da alle kan navnet sitt og de kan både kommandoen vent og bli. Nå gjelder det bare at jeg er konsekvent!

De skal også kunne gjøre dette ut av bilen og det blir det vanskeligste, for forventningene til tur er stor og de er vant til å rase rett ut. 

De skal også trenes på å gå i bånd alle sammen, samtidig, og det går relativt greit! Vi har gjort dette tidligere, men da maks 2-400 meter. Nå skal de kunne gå i bånd over lengre strekker, da jeg planlegger en liten fjelltur i sommer. Jeg har hatt lyst til dette lenge, men skal det bli noe av så må alle være med, da jeg ikke er så god til å la noen være igjen hjemme. Noen av englene må bære kløv og det har vi heldigvis trent litt på. Jeg håper bare vi har et lett telt som rommer oss alle. Nytter nok ikke med tomannsteltet da. Jeg satser på et område uten for mye tett skog, pussig nok!

 

Etter hvert skal også en spaniel og/eller Lizzie (labradoren) kunne gå løs, mens en spaniel går jaktfeltsøk. Det gikk fint med Mega og Dali i sin tid. Jeg har gått med dagens jakthunder i bånd, mens en annen trener og byttet på, men ikke med begge løse. Jeg må nok bruke litt bånd en stund, og trene på å ha de løs etter hvert. Jeg begynner med å kalle inn en for å gå fot, mens de andre er løse på tur. Det blir nok lettere men noen, enn med andre!

Jeg prioriterer dette, i tillegg til all annen trening, da mer siviliserte hunder vil være en fordel i mange sammenhenger.

Antall kommentarer: 0

Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Skriv inn koden innebygd i bildet