Ometystbloggen

Kennel Ometyst's mål for 2016.

20.01.2016

Året startet med et valpekull med seks fine valper. De kommer til aktive hjem, så det skal bli spennende å følge dem videre på veien.

I denne valpeperioden, som også er ekstrem kald, så blir det mye innetrening og det er nok av momenter/øvelser å ta fatt på. Mine elleve hundene er alle ulike, har kommet ulikt, er i ulik alder og ikke minst har jeg ulike treningsmål med dem. Vi avsluttet forrige år og startet det nye med en rekke grunnleggende øvelser som jeg trenger i de fleste andre øvelser og dermed gir et godt grunnlag for all annen trening, som f.eks. ulik lek som belønning og omvendt lokking. Jeg gjør mye likt med alle, men mens det er repetisjon og videreutvikling for noen, så er det helt nytt for andre. Alle trenes i fot, slipp/hold fast/apport, kryp, forangående, ligg og sitt med forstyrrelser, ut/høyre/venstre, stopp mm. Det oppleves av og til som litt samlebåndstrening, da jeg gjør samme med alle og de fleste har en relativ lik utvikling, men det er jo variasjoner. Uansett er det moro. Når en trener hver dag så opplever jeg fremgang fra dag til dag. Noen ganger kan jeg bli litt lei av det jeg holder på med i øyeblikket, men da endrer jeg bare litt på programmet.

Av mer konkrete målsetninger, så har jeg følgende mål for de enkelte:

Py: starte i klasse B og i The Challenge. Dette innebærer at han må få på plass både fremadsending, hals og et litt høyere hopp, samt tungapport. Vi er i gang med alt og ellers ønsker jeg spesielt en bedre fot. I skogen er det rundering, spor og feltsøk. I forhold til rundering har jeg lagt opp en litt ny strategi for dette året og jeg gleder meg til å teste det ut.

Indi og Vega: skal starte i klasse C og få opprykk til klasse B. Indi må først få opprykket fra klasse D og Vega må få godkjent en ferdselsprøve. Vi har begynt å trene både kryp og forangående og vi pusser på både apport og fot. Begge trenger en mer korrekt avlevering i feltet og det har vi også begynt på. Sporet må videreutvikles på begge og Indis rundering må videreutvikles.

Ran: fortsette med lydighetsøvelser og gjerne starte i klasse 1. Vurdere å starte i klasse D, NBF. Fortsette jakttreningen og forhåpentligvis starte til høsten. Imidlertid blir ikke hun prioritert, så må jeg velge, så ryker hun ut. Det kan fort endre seg, litt avhengig av hvordan hun utvikler seg.

Stella, Ted, Belle og Smoki: jakt: RIO, RIO, RIO, RIO. Vi kom langt i fjor og vi har mye av jakttreningen på plass, men vi trenger en sikrere RIO på alle fire. Belle har den sikreste RIO av dem alle, men hun må slå ut håret i søket litt igjen. Hun startet i fjor litt vel løs og ble etter hvert tettere og tettere og grundigere og grundigere, så nå må hun løse opp igjen. Vi begynte på det i høst og opplegget virket, så nå må vi bare fortsette med det. For Stella, Ted og Smoki ønsker jeg en god premiering i åpen klasse og gjerne mer, men for Belle er det eliteklasse som gjelder. Smoki og Stella må få godkjent sin apportprøve i fellesklassen. Ellers jobber jeg med fot på alle fire og avhengig av hvordan dette går, så vil jeg vurdere videre utvikling. Smoki er et talent på spor, så det håper jeg å utvikle videre og alle skal få jobbe med NBF-feltsøk.

Ac: Hun trenger først og fremst JAL og apportprøve, men forhåpentligvis blir hun også startklar til jaktprøve. Vi har en ørliten plan om å starte på Unghundderbyet i Sverige. Hun har søket godt på plass og vi jobber nå med sitt mm. Ac er ellers et talent i lydighet, men vi blir neppe startklar til noe dette året.

Lizzie: hun må få tatt kvalifiseringsprøven og vi er påmeldt et par kurs, så det blir moro. Jeg håper å kunne starte med henne på høsten. I fjor kom vi langt med søk og dirigering og vi sikrer nå «sitten», slik at vi kan avansere raskere når snøen blir borte. Lizzie er veldig motivert for all trening. Hun er et talent på spor og feltsøk. Jeg ser ikke bort ifra at hun også starter i NBF, men det er retrieverjakt som har første prioritet.

Mega får også trening, men jeg har nødvendigvis ingen konkrete mål med henne. Vi trener for å holde henne i humør, da hun elsker å trene. Hun er også en god hjelper, f.eks. når jeg trener søk med Ran. Mega er også superbestemor, så hun er viktig for kommende generasjoner.

Alle trenes i spesialsøk og vi jobber nå med markering separat fra søket. Denne markeringen kan også benyttes i spor og spesielt med Py vurderer jeg dette. I sporet i The Challenge er det veldig små gjenstander, så det er kanskje lettere å få en markering på disse, enn at han skal apportere. Jeg vet ikke hva jeg rekker med spesialsøk, rent konkurransemessig. Jeg har nok å gjøre, og nok å starte i, så vi får se det an. Hundene elsker dette søket, så det blir nok mer trening i hvert fall.

Jeg vurderer også et eller to kull til, men det avhenger litt av når de to tispene får løpetid. Det er ikke alltid de følger skjemaet.

Antall kommentarer: 0

Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Skriv inn koden innebygd i bildet