Ometystbloggen

Tanker om 2018

23.01.2018

Jeg sitter og planlegger 2018, samtidig med at jeg tenker over 2017. Det ble ingen blogg i 2017, da det var et hektisk år og knapt tid til å trekke pusten mellom slagene. 

2017 var et vellykket år på mange måter. På jaktfronten startet jeg flere hunder på jaktprøve, jaktanleggsprøve og apportprøve. Jeg er godt fornøyd med resultatene. To hunder med første premie i eliteklasse, hvorav en ble norsk jaktchampion.  Begge deltok i NM for spanieljakt og de ble begge premiert med hhv andre og femte premie. I tillegg har de unge vist at de har talent. 

På brukssiden startet jeg vel med 8 hunder totalt og da med mange gode resultater, ikke minst fikk Vega opprykk til klasse B. Jeg mange talenter på bruksfronten også, men bruks må vike til fordel for jakt i 2018. Vega vil trenes mot start i klasse B, men det er fortsatt mye igjen før hun er startklar. 

Det ble kun et valpekull i 2017 og de vokste opp i Haugesund. Vi kunne dermed farte mye rundt.

På investeringsfronten har det blitt bygget en fuglegård på 19×36 meter. For tiden er den befolket av vaktler. Vaktlene trives godt og de greide til og med å få frem kyllinger sent på høsten. I går så jeg en høne ruge på egg, så nå blir det vel nye kyllinger.  

For 2018 vil prioriteringene bli annerledes enn i 2017.

Vi starter opp med valpekull og valpekull innebærer at vi ikke kan farte så mye rundt, så aktivitetene blir dermed i nærheten av heimen. Jeg kommer til å prioritere treninger og kurs, da jeg har mange i mitt oppdrett som gjerne vil trene/kurses. 

Kennelsamlinger blir mer uformelle. Problemet med å leie inn instruktører er at det da kreves et minimum av deltakere for å dekke kostnadene. Derfor blir det mer uformelle samlinger, slik at kostnadene holdes nede og antall deltakere spiller ingen rolle. Jeg vil heller fortsette å anbefale kurs utenom. Det samme skjer på trening/kursfronten, dvs jeg tar instruktørrollen. På den måten kan jeg kjøre kurs og treninger med en deltaker, uten at jeg går konkurs. 

For egne hunder blir det et hovedfokus på jakt. Jeg har så mange talenter og vil gjerne stare med disse i 2018. Noen er talenter på brukssiden også, men f.eks Smoki, tenker jeg heller får satse på bruks i 2019.

Jeg vil i tillegg ta opp spesialsøk igjen. Spesialsøk passer godt som supplement til jakttrening og siden vi må holde oss i nærheten av heimen første halvår. Vi har jo både lydighetsbane, gode søkemuligheter og også muligheter for å trene momenter i forhold til jakt på eiendommen. I tillegg skal jeg tilrettelegge enda mer for trening mot jakt, både for spaniel og labrador. 

Årets utskeielser blir en tur nordover i august/september og dermed utgår mitt årlige Sølenopphold og deltakelse på The Challenge.  Jeg vil besøke hunder fra mitt oppdrett på turen og selvfølgelig Dali og Ran. Dali fyller 12 år 28. januar og jeg gleder meg veldig til å hilse på han igjen. Nord-Norge turen avsluttes med jakt sammen med gode venner. Det er alt for mange år siden sist. Deretter er det jaktprøver som står på dagsorden.  

 

Antall kommentarer: 0

Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)